انواع قهوه ساز و کاربرد آنها قهوه ساز موکا پات موکا پات یا قوری موکا، یکی از قدیمی ترین دستگاه های مرسوم برای دم کردن قهوه می باشد. قهوهی دمشده توسط موکا پات بسیارغلظت می باشد و اندکی کرما یا کف قهوه بر سطح آن به تولید می شود. البته مقدار این کف به اندازهی کف تولید شده بر روی قهوهی اسپرسوی دمشده با ماشین اسپرسوساز نیست و نباید تصور کرد که میتوان با موکا پات قهوهی اسپرسوی پر کف و کرم داری درست کرد. با این وجود طرز کار موکا پات بسیار شبیه به طرز کار اسپرسوساز می باشد موکا پات نیز مانند اسپرسوساز از فشار بخار آب برای استخراج طعم و بو و روغنِ موجود درون دانههای قهوه استفاده میکند. قهوه ساز فرنچ پرس فرنچ پرس یکی از دستگاههای بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه می باشد. این دستگاه برای اولین بار در سال 1929 توسط طراحی ایتالیایی پا به عرصه گذاشت. دم کردن قهوه توسط فرنچ پرس، بیشترین مقدار طعم از دانههای قهوه را استخراج می کند و به کاربر در یک فنجان قهوهی غلیظ و لذیذی مملو از عطری خوش می دهد. از آن جا که دستگاه فاقد هر گونه فیلتر کاغذی است، روغنهای طبیعی موجود در دانههای قهوه باقی می ماند. اسپرسو ساز اسپرسو نوعی نوشیدنی قهوهی بسیار غلیظ و فشرده می باشد که حجم بسیار کمی از آن به عبارتی نیم فنجان، مینوشند. اولین دستگاه اسپرسو نیز در سال ۱۸۸۴ توسط آنجلو موریوندو در شهر تورین ایتالیا اختراع شد. ماشین های اسپرسو با بخار، پیستون و یا پمپ کار میکنند و میتوانند نیمه اتوماتیک، اتوماتیک و یا تمام اتوماتیک باشند. و ساز و کار همهی آنها شبیه به هم است. اسپرسو نوعی نوشیدنی چندفازه است که از دانه های بو داده و آسیابشدهی قهوه به همراه آب تهیه میشود و مهم ترین وظیفه دستگاه اسپرسو ساز ایجاد کف روی قهوه است. از ویژگی های این قهوه می توان عطر خوش فراوان و مزهی تلخ و شیرین متعادل آن که اندکی نیز به ترشمزگی میزند و همچنین ته مزهی ماندگار و خوبی که پس از فرو دادن قهوه تا مدتها بر دهان باقی میماند اشاره کرد. قهوه ساز فیلتری / قهوه ساز قطره ای اولین قهوه ساز فیلتری قهوه ساز قطره ای اتوماتیک در سال 1954 در آلمان پا به میدان گذاشت. این قهوهساز کم کم در دههی 1970 جانشین پرکُلیتر و فرنچ پرس شد. از ویژگی های مثبت این دستگاه راحتی کار با آن است و همچنین امکان خطای چندانی در حین کار با آن وجود ندارد زیرا فرایند دم کردن به طور اتوماتیک انجام میشود. و دستگاه های جدیدتر حتی امکان کنترل دمای آب را نیز به ما میدهند. قهوه ساز قوری هاریو این قهوه ساز ویژهی دم کردن سرد قهوه است و با ظرافتهای مهندسی کلاسیک طراحی شدهاند تا اطمینان حاصل شود که از تک تک ذرات قهوه ای که در صافیهای معلّق قرار دارند، حداکثر طعم ممکن استخراج میشود. برخلاف سایر قوری های فشاری، این قوری با استفاده از آب خنک یا آبی که با دمای اتاق هم دماست، ظرف 12 الی 24 ساعت قهوه را به روش سرد دم میکند. قوریهای بزرگتر گنجایش 2 تا 4 فنجان قهوه را دارند. از ویژگی های مثبت این دستگاه این است که میتوان عصاره ی قهوه ی حاصل را بعداً برای تهیهی قهوهی داغ مورد استفاده قرار داد، قهوهای تهیه می شود که طعمی غنی و غلیظ دارد، به آسانی نیز تمیز میشود. برای تهیه این قهوه اجازه بدهید قهوه در قوری سرد هاریو به مدت یک شب بماند و بعد آن را با آب جوش رقیق کنید، به این ترتیب فنجانی قهوه با خاصیت اسیدی کمتری خواهید داشت.
قهوه ساز تورکا یا جذوه شاید قهوه ترک یا عربی یکی از قدیمی ترین شیوه دم کردن قهوه باشد که تا کنون باقی مانده این شیوه دمکردن قهوه یکی از محبوبترین انواع قهوههاست که در قرن 15 میلادی مرسوم شد. حین دم کردن قهوه ترک، کفی روی مایع ایجاد میشود و اگر مساحت کفهی ظرف زیاد باشد، مقدار زیادی از این کفهای ایجاد شده به لبههای ظرف خواهند چسبید و در نتیجه هرز خواهند رفت. به همین علت از یک قهوهجوش با گنجایش 240 میلیلیتر نهایتاٌ یک تا دو فنجان قهوه میتوان گرفت چون قهوه جوش گنجایش بیشتر از آن را ندارد و در ضمن باید حجم زیادی از آن را در ابتدا خالی بگذاریم چراکه قهوه کف میکند و بالا میآید و اگر قهوه جوش را بیش از اندازه پر کرده باشیم سرریز میشود.